FÄRGLAGT MED TOMBOW...

Ok, inte skratta nu...men här är lite bilder på färgläggning med tombowpennor och blender. Jag vill understryka att det är mina första färgläggningar någonsin och det är inte lätt att få till det... =) Det är sweet peas stämplar som jag blivit sååå kär i!

Jag vill gärna att ni lämnar tips, ris och ros då jag inte känner någon som jag kan be om hjälp med detta (har ju lagt upp en tråd på forumet).


*klicka på bilderna så blir de stora!*

Jag har även gjort ett kort som jag visar här nedan i rosa och brunt som är ett bidrag till scrap o trycks månadstävling

Trailershut.com

6 kommentarer:

Sofie sa...

Hej, fina tycker jag och kul att få lite tips. Jag färglade för första gången med distresser just det motivet högst upp till vänster som du har på ditt papper. Ska testa lite mer snart igen.

Jag är mer van att använda ProMarker så jag kan tyvärr inte komma med några direkta tips. Tycker det ser bra ut!

Sofie

Jonas sa...

du är så jävla duktig Lisa:)

Annelie sa...

Jag använder distresser själv så tyvärr har jag inga råd att ge om dina pennor. Men jag tycker att det ser riktigt bra ut!!!

Nina sa...

Kortet är kanonfint! Tycker du kan färglägga kanonbra, så jag vet inte vad för tips jag ska ge =)
Har också blivit sålt på dessa stämplar, finns några kort i min blogg om du blir nyfiken.
Nina

Anonym sa...

Din färgläggning är supersnygg!! Min favorit blev den längst upp till vänster, men jag gillar också den du kryssat över mycket... om man bortser från att huden blev något mörk - fast det finns ju människor med den hudtonen med, så jag ser inget fel alls i den!!

Om jag skulle tipsa om något, så skulle det vara att stryka med pennan på en akrylkloss, och sen "plocka" upp färgen med en pensel lätt fuktad i vatten. Jag använder blenderpennan extremt sällan, kommer inte alls bra överens med den! Så om du har svårt för att tona ut, så tipsar jag om en vanlig, tunn pensel, och en liten äggkopp med vatten. Kan vara bra att byta ut vattnet emellanåt bara, om man målar med många olika starka färger.

Sen skuggar jag bakom motivet med en ljus grå penna runt om alla konturer, och det är inte så noga hur det blir. Men om det var skuggningen inom motivet du menade, så får du försöka tänka dig att du riktar en lampa på motivet. Se efter vilket som är längst fram, det ska vara ljusast. Mörkast ska det vara som är längst bak i klänningen, tex. Alltså i veck och så... Och då tycker jag det är enkelt med färg på akrylblock och pensel, för när jag lagt på ungefär så mycket färg som jag vill ha, sen lägger jag ett tunt streck i de fält jag vill ha mörkast och arbetar ihop nyanserna med penseln - med enbart vatten på denna gången. Det som är viktigt att tänka på är att man jobbar med ett bra papper, så man inte ruggar sönder pappret, utan kan gå tillbaka tills man blir nöjd. Jag jobbar med akvarellpapper 200 g från Canson, funkar super!!

Hoppas du fick några tips, annars har jag en frågeruta i min blogg! Skriver du in en fråga där, så svarar jag så snart jag kan!!

/Mvh ScrapLinda

Ulle sa...

Jag tycker att du fått till kanonfina motiv!

Vilka sätt som man föredrar att arbeta med pennorna på varierar garanterat mellan olika personer. Personligen så målar jag ofta skuggorna av motivet direkt med pennorna och drar sedan ut färgen med en pensel med vanligt vatten. Jag har själv inte ens en blenderpenna (så hur man arbetar med den vågar jag inte säga något om).