Pyssloteket tror på recycling!


"
Det finns många saker pysslare är bra på och att shoppa brukar vara en av dem, men hur bra är vi på att göra oss av med saker? Allt det där som man köpte när man precis började: stämplar med roliga motiv, missmatchande papper, brads i alla möjliga former och stämpeldynor i en uppsjö av färger, sånt som det inte är nåt fel på men som man kanske inte riktigt slänger upp på Tradera?

Tyvärr finns det allt för många områden idag där svångremmen dras åt och där det inte finns pengar till det där lilla extra, som t ex pysselsaker, och där ditt ”gamla skräp” kan vara en riktig guldgruva. Min tanke är att du rensar i dina gömmor och skickar det till Pyssloteket så ser jag till att det kommer något behjärtansvärt ändamål tillhanda. Insamlingen pågår tom 21 maj och vidarebefordras sen till Pysselklubben i slutet av maj.

Det finns dock några saker att tänka på:
- sakerna ska givetvis vara i brukbart skick och stämplar hyfsat rengjorda
- maxmått är 40 x 30 cm
- sakerna ska vara vettigt förpackade, brads för sig, band för sig osv. (Men det kan givetvis vara en påse med blandade brads, t ex.)
- minsta pappersstorlek ca 15 x 15 cm
- du står för frakten till mig (eller kommer förbi och lämnar det på Pyssloteket) och Pyssloteket står sen för frakten till slutdestinationen

Den här gången är det Pysselklubben i Ale utanför Göteborg som får sakerna.
Pysselklubben är en barn & ungdomsförening startades för 4 år sedan utav då 11-åriga Batoul. När de startade höll de till i hennes kök men idag håller de till i Hyresgästföreningens lokaler. De träffas en gång i veckan och pysslar och umgås.
När ungdomarna själva driver en ungdomsgård och tar sig den tiden, har den orken och det engagemanget det krävs för att hålla igång verksamheten så måste man uppmärksamma och belöna deras arbete.  Här är en länk till Pysselklubbens blogg.

Visst vill du väl vara med och hjälpa Pyssloteket hjälpa andra?
Kom förbi Pyssloteket med dina pysselsaker innan den 21/5!"

Inga kommentarer: